Brandje erbij?

Vanmorgen werd ik wakker om half 7 door een druppend geluid. Toen ik keek wat er aan de hand was zag ik dat er een grote donkere streep op het plafond zat en er een litertje water op de grond lag. Het drupte goed door, dus ik heb der flink wat handdoeken op de vloer gegooid om m’n schitterende laminaat vloertje nog een beetje te kunnen redden.
Toen ik de gang op liep kwam ik Tim, huisgenoot, tegen. Ook de gang had er flink onder geleden. Alles nat.
Tim was al vanaf half 6 wakker en vertelde me dat het appartement van de bovenburen was afgebrand. Heb m’n eigen kamer nog even wat verder gedroogd voor zover mogelijk, het bleef druppelen en al m’n handdoeken waren al zeiknat. Ben naar het trappenhuis gelopen om te kijken wat er aan de hand was. Op mijn weg naar boven kwam ik 2 agenten tegen die bevestigden dat de woonkamer van nummertje 43 was afgebrand. Ze liepen even met me mee om de schade te bekijken bij mij thuis. En jawel, de woonkamer van 43 zit precies boven mijn slaapkamer …
Om half 8 kwam iemand langs van het schoonmaak bedrijf. Schreef eventjes wat op en zei dat ie later weer terug zou komen. Om 8 uur was er iemand van de woningbouw om de schade te bekijken en het een en ander te noteren. Om half 9 was schoonmaker der weer met een collega en een mooie grote water stofzuiger. De gang werd netjes droog gezogen en mijn kamer was binnen n paar minuten ook weer watervrij. 9 uur nog een woningbouw mannetje binnen gehad die alleen maar op de brandweer kon vloeken; “Ze gebruiken verdorie ook veel te veel water man!” 🙂
Kwart voor 10 eindelijk ouders kunnen bereiken, aangezien de verzekeringspapieren nog in Deventer liggen. Gelukkig wel inboedel verzekerd, mocht m’n laminaatvloer nog moeilijk gaan doen dan is die schade in ieder geval te verhalen op de verzekering. Weer een zorg minder dus.
Nog eventjes de foto’s;
dsc01624.JPG dsc01620.JPG dsc01626.JPG
klik voor vergroting.
Updatefoto’s;
vuurrr.jpg dsc01628.JPG


Reacties

11 reacties op “Brandje erbij?”

 1. Oh wat zielig. Is je dekbed ook zo nat? Zet je tv ’s nachts dus maar uit

 2. Oh wat zielig. Is je dekbed ook zo nat? Zet je tv ’s nachts dus maar uit

 3. Gokje…Vrijheidwijk?

 4. Jezus man zo maak je nog eens wat mee dat je niet wakker bent geworden van de brandweer! Suc6 met je vloertje kom volgende week wel ff checken! Mzzls Michel

 5. Jezus man zo maak je nog eens wat mee dat je niet wakker bent geworden van de brandweer! Suc6 met je vloertje kom volgende week wel ff checken! Mzzls Michel

 6. Matthijs avatar
  Matthijs

  @ Niels; Bilgaard

 7. Matthijs avatar
  Matthijs

  @ Niels; Bilgaard

 8. Niet dat je dan wakker wordt van een brandalarm als het appartement boven je aan het affikken is? Lijkt me niet de meest woonveilige situatie om te liggen pitten, onder een brandend appartement eigenlijk..
  Leuke weblog btw!

 9. Niet dat je dan wakker wordt van een brandalarm als het appartement boven je aan het affikken is? Lijkt me niet de meest woonveilige situatie om te liggen pitten, onder een brandend appartement eigenlijk..
  Leuke weblog btw!

 10. Aaah Matthijsje radijsje toch 🙁
  Vet stom nu moet je maar bij mij komen logeren als je dekbed nog zo nat is he :+
  bale man maar je hebt wel mooie plaatje van gemaakt 🙂

 11. Aaah Matthijsje radijsje toch 🙁
  Vet stom nu moet je maar bij mij komen logeren als je dekbed nog zo nat is he :+
  bale man maar je hebt wel mooie plaatje van gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *