Persbericht: Rhinofly lanceert social media onderneming Tribewise

Utrecht, 2 september 2009 – Interactieve communicatie bureau Rhinofly uit Utrecht lanceert vandaag full service social media bureau Tribewise. Tribewise overziet het gehele speelveld van social media, heeft de juiste contacten met partijen die specieke onderdelen beheersen en hanteert een werkwijze die op een goed onderbouwde manier merken grip geeft op social media.
Om dit kracht bij te zetten heeft Tribewise het initiatief genomen tot een openbare Wiki met daarin alle voorbeelden van social media gebruik in Nederland. De wiki is te vinden op wiki.tribewise.nl.
Daarnaast wordt door Tribewise een whitepaper met 20 casebeschrijvingen van Nederlandse bodem aangeboden. De whitepaper is te downloaden op www.tribewise.nl/whitepaper.
Matthijs Roumen, social strategy director van Tribewise:
“Er ligt nog een groot gat in de markt. De manier waarop mensen tegenwoordig communiceren verschilt enorm met de manier waarop men pakweg 5 jaar geleden communiceerde. Techniek blijft zich doorontwikkelen en dit past ons menselijk communicatiegedrag aan. Merken weten hier nog niet voldoende op in te spelen of zoeken hulp bij een partij die slechts één specifiek deel van social media communicatie begrijpt.”
Matthijs heeft ondanks zijn jonge leeftijd zijn sporen op het gebied van social media al verdiend. Niet alleen werkte hij al voor meerdere opdrachtgevers van Rhinofly een sociale strategie uit maar ook als bestuurslid van de SMPA speelt hij een belangrijke rol bij het professionaliseren van social media in Nederland.
Martijn Verhoeven, general manager van Rhinofly & Tribewise: “Al jaren wordt Rhinofly door haar medewerkers en opdrachtgever beleeft als een sociaal bureau. Een bureau waar open en eerlijk met elkaar en opdrachtgevers dingen worden gerealiseerd. Dat is precies waar naar ons idee de maatschappij, mede als gevolg van de toenemende sociale krachten via internet, naartoe beweegt. Open en eerlijk. Merken, organisaties en individuen vinden het nog altijd lastig om de gevolgen van deze openheid te duiden en er op een passende manier op in spelen. Sinds enkele jaren zien we verschillende losse instrumenten die helpen in te spelen op dit sociale aspect van communicatie. Nu is de tijd rijp om een full service bureau te lanceren dat niet één of enkele instrumenten biedt maar juist de eindjes aan elkaar knoopt en zo zorgt voor een volledige aanpak.”
Verder zijn werkzaam voor Tribewise, Ronald van Schaik als creative director, Bas Gezelle als projectmanager en Johan Voets als concept developer.
Over Rhinofly
Rhinofly is het bureau voor creatief en doordacht werk met alle expertise van Internet, communicatie en webapplicaties in eigen huis. Als leverancier van meerdere Internet vacaturebanken, corporate websites en diverse actiemarketing en imago campagnes staat Rhinofly in de markt voor Internet communicatie z’n mannetje. Dat doet Rhinofly al meer dan twaalf jaar en inmiddels met een team van ruim veertig medewerkers waarbij liefde voor het medium en ons vak een belangrijke rol speelt. Rhinofly werkt onder andere voor ABN Amro, Saab, Reed Business, SNS Bank, Natuurmonumenten, Het Rijk, Plus Retail, Wageningen Universiteit, Olympia Uitzendbureau, Nike, TMF/MTV, VPRO, Grafisch Lyceum Utrecht en nog vele anderen.
Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Matthijs Roumen, via:
T +31 30 280 45 64
E mroumen@tribewise.nl
Twitter http://www.twitter.com/tribewise
Visueel materiaal vind je op de volgende locaties:
Beeldmateriaal – http://www.flickr.com/photos/tribewise
Uitlegpresentatie – http://www.slideshare.net/tribewise


Reacties

3 reacties op “Persbericht: Rhinofly lanceert social media onderneming Tribewise”

 1. Matthijs avatar
  Matthijs

  Persoonlijke noot op bovenstaande bericht volgt nog 😉

 2. Ik wilde net zeggen 😉
  btw, je link naar de whitepaper werkt niet correct..

 3. Matthijs avatar
  Matthijs

  Oeps, my bad! Fixed! 🙂 Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *