Tribewise, een half jaar na lancering


Tjonge. Afgelopen week bestond Tribewise alweer een half jaar. En ook al heb ik al een flinke tijd een draft staan met notes voor een post als deze, is het toch best lastig om goed te formuleren wat voor rollercoaster ik in het afgelopen half jaar heb meegemaakt. En wat een rit dat het was!

De vorming van Tribewise
Als ik het Tribewise verhaal vertel, is het leukste toch wel te vertellen hoe het eigenlijk allemaal tot stand is gekomen. Voor 2 september 2009 is er natuurlijk van alles gebeurd om te komen tot een bedrijf dat klaar is voor lancering.
Het begon eigenlijk allemaal begin januari 2009. Nadat ik via deze sollicitatie werd aangenomen bij Rhinofly als social media strateeg merkte ik al snel een gat in het geheel. Ik voerde ondersteuning aan het accountmanagement en strategische team bij de vorming van voorstellen voor klanten. Wat ik merkte was dat klanten veel interesse hadden in social media, maar niet echt een startpunt wisten te vormen. En als er eenmaal intern bij klanten een besluit was genomen was het vinden van een goede partner ook nog eens een probleem. Er zijn wel veel bureaus die social media als een van de speerpunten van hun dienstverlening formuleren, maar er waren nog maar weinig bedrijven die echt puur en alleen bezig waren met social media. De markt was er klaar voor, maar het aantal aanbieders was nog niet groot genoeg om de markt te bedienen. Een unieke kans dus.

Vanuit deze kennis heb ik bij Martijn en Ronald aangeklopt. Ze onderstreepten mijn visie en gedachtegoed en gaven me de kans om een positionering, werkwijze en dienstenpakket op te stellen, hetgeen Tribewise nu uiteidelijk is geworden. Na hun goedkeuring is de molen in werking gezet; van huisstijl ontwerp, finetuning van de positionering, samenstelling van het team, inschrijving van bij de KVK, het opzetten van de rekeningen en het inrichten van de complete workflow, overal werd aan gedacht, tot we op 2 september live konden gaan.
De livegang
Boem! En wat een dag was dat! Het persbericht werd meer dan uitstekend opgepakt door o.a. Marketingfacts en Dutchcowboys. De whitepaper [social media in Nederland] die tegelijkertijd werd gelanceerd met de livegang van Tribewise werd zeer goed opgepakt. Na 2 weken was deze bundeling van cases meer dan 8.000 keer gedownload en hoor ik van verschillende mensen dat ze een printje van deze whitepaper tegen komen op bureaus van collega’s, in docentenkamers en elders op het internet. Deze spinoff zorgde voor de nodige persaandacht op de lange termijn, met o.a. vermeldingen in de MarketingTribune en Tijdschrift voor Marketing. Niets te klagen dus.
En nu?
En nu zijn we een half jaar verder. Persoonlijk ben ik als een raket gestegen in persoonlijke ontwikkeling. Waar ik een jaar geleden nog een ondersteunende rol had neem ik nu het voortouw in bijna alle processen en facetten van de organisatie. Als strategy director ben ik aanspreekpunt, eindverantwoordelijke en manager van de onwijs toffe club die Tribewise heet. En een portie goed dat het gaat! We zitten in enorm gave processen voor klanten waar ik niet eens over had durven dromen. In onze dagelijkse werkzaamheden zijn we bezig voor en spreken we met banken, goede doelen, accountants, overheidsinstellingen, startups en kledingmerken. Helaas kunnen we nu nog niet concreet namen noemen, maar ik weet zeker dat we snel ons boekje kunnen opendoen over wat we precies doen voor welke klant.
Ik ben er onwijs trots op dat we in zo’n korte tijd zo’n positie hebben weten te bereiken en ben er al helemaal trots op wat mijn aandeel is geweest in dit geheel. Grote kudo’s en dank natuurlijk naar Martijn en Ronald die dit voor mij mogelijk hebben weten te maken en een dikke duim omhoog voor Bas en Johan voor hun inzet.
Op naar werelddominatie! 😉