Serie Suits begrijpt de Twitter hashtag als geen ander

Suits. Een geniale nieuwe serie over het gehaaide advocatenleven in de States. Niet alleen een topserie door de enorm sterke cast, Mad Men achtige sfeer en goede verhaallijnen, maar ook door de manier waarop Suits Twitter inzet.
Waar je normaal gesproken een hashtag in een programma tegenkomt met de boodschap: “Praat mee via Twitter met #zg11“, starten ze hier daadwerkelijk conversatie door iets te geven om over te praten, zie de volgende twee voorbeelden:

Have you ever lied to you boss? #suits

Should Harvey fire Mike? #suits

Simpel maar effectief! Meer stimulerend dan alleen een hashtag vermelding.


Reacties

3 reacties op “Serie Suits begrijpt de Twitter hashtag als geen ander”

  1. De vraag is dan vervolgens: hebben de reacties nog invloed op de verhaallijn later in de serie?

    1. Matthijs avatar
      Matthijs

      Dat zou helemaal een te gekke manier zijn van inzet. Ik denk dat ze het nu alleen gebruiken om conversatie verder te bevorderen, niet zozeer om het als input voor de serie te gebruiken in volgende seizoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *