Sneakers winnen? Facebook pagina liken!

Ik blog om verschillende redenen. Trends en bewegingen vastleggen is daar één van. Als iets me opvalt, wil ik daar graag over schrijven om het vast te leggen. Zoals bijvoorbeeld de post “Gadverdamme Nu.nl” over het moment dat ik voor het eerst de background advertisement van Nu.nl signaleerde.
Vandaag viel me iets op wat op Facebook plaats vond. Verschillende mensen, de een meer tech minded dan de ander, begonnen verschillende Facebook pagina’s te liken waarop de belofte werd uitgesproken dat bij een x aantal likes, alle Facebook fans een paar sneakers zou krijgen.

Sneakers winnen? Facebook paigna liken! Klik voor groot.

Dit is interessant omdat het de volgende motivaties van gebruikers bloot legt:

  • Mensen zijn goedgelovig. Als iets wordt beloofd, gaat men er van uit dat het echt waar kan zijn, ook al is het to good to be true;
  • Een like wordt makkelijk gegeven. Hier bij geldt denk ik het principe dat men het maar probeert, ook al is er geen enkele zekerheid of de incentive ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd;
  • Sneakers zijn hot. Damn. Dit geintje verspreidt zich als vuur.

Ik vind em interessant! En mochten er echt tientallen duizenden schoenen worden weggegeven binnen de betreffende accounts, dan eet ik m’n schoen op. 😉


Reacties

Eén reactie op “Sneakers winnen? Facebook pagina liken!”

  1. Ha, ik deed er ook aan mee. Niet dat ik die schoenen verwacht, maar vooral omdat het zo’n makkelijke handeling was.. Interessanter is wellicht een reactie van Facebook (of van Nike) wanneer dit niet eerlijk blijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *