Hoe Greetz mijn mindstate over kaarten versturen heeft veranderd

Ik ben fan van Greetz. Een kaartje is nog steeds een lekker persoonlijk middel om iemand een hart onder de riem te steken of te belonen met een duim omhoog. Het versturen van een kaartje via de post is daarbij voor mij een flinke drempel. Kaartje uitzoeken, postzegels kopen, kaartje schrijven, op de bus doen. Sinds een paar maanden gebruik ik dan ook Greetz een stuk intensiever dan ervoor.
Wat me opvalt is dat Greetz (mede door haar email marketing) mijn mindstate over kaarten sturen heeft veranderd. Ik werd geprikkeld door die gedachte toen ik onderstaande visual in de mail zag:

Dit prikkelt me om te bedenken wie ik op dit moment een kaart zou kunnen sturen. Iets wat normaal gesproken geprikkeld zou worden door een gebeurtenis. Zie onderstaand schema.
Normaliter (rode lijn): Gebeurtenis (verjaardag, etc.), Keuze voor kaartje als middel, Kaartje versturen.
Vervangen voor (groene lijn): Kaartje als middel, Gebeurtenis bepalen, Kaartje versturen.

Interessant!


Reacties

2 reacties op “Hoe Greetz mijn mindstate over kaarten versturen heeft veranderd”

 1. Wij hebben tegenwoordig een waar kaartjesarchief, een doos met allemaal postkaartjes gesorteerd op gebeurtenis. Daarnaast hebben we altijd wel wat postzegels liggen, dit maakt de drempel een stuk lager. Een systeem als Greetz is zeker handig en kaartjes sturen is een leuk persoonlijk medium, maar niets gaat natuurlijk boven een geschreven kaartje.

  1. Matthijs avatar
   Matthijs

   Kaartjes al in huis hebben is inderdaad een goede oplossing en ben het eens met je verwoording over de persoonlijke attentiewaarde van een handgeschreven kaartje.
   Dan is het eigenlijk alleen nog de afweging of je een juiste kaart voor een juist moment hebt (voldoende verschillende verjaardagskaarten op voorraad bijvoorbeeld dus) en of je voldoende op tijd bent met het versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *