De kansen & problematiek van hedendaagse goedkope communicatie

Communicatie kost tegenwoordig geen drol meer. Twitter accountje opzetten? Zo gepiept. Flyertjes of stickertjes drukken? Paar tientjes en je bent klaar. Niet alleen handig voor de communicatie afdeling, maar ook voor fans om heft in eigen hand te nemen.
Maar. Ook zorgend voor al die extra communicatiepulsjes waar de hedendaagse consument mee te maken krijgt. Op plekken waar het helemaal niet relevant is voor je business in een vorm die niet passend is. Zoals ’t volgende.

Onlangs gespot bij de lokale Appie. Een sticker mét QR. Van vloertegeloutlet.nl. Het verbaasde me om de volgende redenen:

  1. Het gebruik van QR: Ik geloof er niet in dat er ook maar iemand de code in deze vorm gaat scannen.
  2. De locatie van de sticker: Wildgeplakt zonder twijfel. Geen probleem, dat doet ieder merk. Maar de plek is raar. Op een brievenbus van de Albert Heijn. Naast het feit dat de vorm (QR) vreemd is, is het niet de plek waar je potentiële tegenshoppers echt kan raken.

De take-away? Gebruikt niet de meest voor de hand liggende middelen op de makkelijkste plekken, puur omdat het goedkope middelen zijn.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *