De pracht van de verborgen boodschap en geheime referenties

In 2011 schreef Nicholas Carr het boek The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains. Een boek met een serieuze boodschap: Het internet van vandaag zorgt er met alle kleine aandachtsprikkels voor dat de focus op de lange termijn vertroebeld. Epipheo, een geniale studio voor uitleg animaties, besloot aan de hand van dat boek Nicholas te interviewen en het verhaal te animeren.
Van de week kwam ik de uitlegvideo van Epipheo over het boek van Nicholas Carr, The Shallows: What the Internet Is Doing to Our Brains, tegen. Parel van een animatie, met een prachtige boodschap. Kijken:

Nog vrolijker werd ik van de video met het uitleg van de producer, die per scene referenties en verborgen boodschappen bloot legt.

Dit soort zaken zijn super belangrijk. Het toont namelijk aan dat:

  • Het team zó goed op de hoogte is van de materie dat ze zelfs in staat zijn om er geintjes in te verwerken waarbij ze de oorspronkelijke boodschap 100% in tact houden;
  • Het productiehuis veel om de video geeft en er iets extra’s aan toe wil voegen om de video nog meer lading te geven;
  • … om vervolgens bovenstaande uit te leggen met een uitlegvideo om meer publiciteit te genereren en Epipheo als merk sterk te laden onder de doelgroep.

Slim. Nobel en bovenal steengoed. Take away: Voeg verborgen boodschappen en ijzersterke referenties toe in je (beeld)spraak. Je bezoek zal het waarderen!