Wat Axe en Orion gemeen (goed) hebben

Relevantie en interessant. Toverwoorden voor goede content en de basis waar merken op inhaken als het gaat om guitige Facebook content. Een belangrijke rol hierbij is de laatste tijd snelheid. First moving advantage scoort, wat je goed hebt kunnen merken aan onderstaande visual van Oreo.

Tijdens een blackout in het stadion tijdens de Superbowl werd bovenstaande image gecommuniceerd. De plaat ging er in als zoete koek (pun intended) en werd razendveel gedeeld. Resultaat: Een rits aan awards en miljoenen views.

Dat moet een herhaalbare succesformule zijn!

Dachten ze bij Axe, een club die het op social retesterk doet. Onderstaande visual was het resultaat tijdens de dag van de kroning, luttele minuten nadat de woorden daadwerkelijk werden uitgesproken:

Resultaat: 1.491 likes en een paar 100 shares.

Waarom scoort Oreo wel en Axe niet?

De content is interessant. De content is snel. Maar niet relevant. Zeker niet voor de doelgroep van Axe, die ongetwijfeld buiten pils aan het drinken was en nog niet eens met een half oog naar de abdicatie aan het kijken was. Jammer, ik vind deze visual namelijk inhaak-goud!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *