De CTA rate van een commercial naar social

object-johnny-festival
UPC vlamt op TV met een commercial waarbij het Luiaard pakket wordt aangeprezen. Daar hoort natuurlijk een online doorvertaling bij. De actie: Twitter een foto in je meest luie positie en maak kans op een jaar lang een schoonmaakster. UPC regelt immers alles wat je nodig hebt om lekker te hangen.
http://www.youtube.com/watch?v=8_-Crrr0FeU
Met 3,3 miljoen Twitteraars in Nederland (bron) is het logisch dat er een TVC is die 100% CTA focus heeft op een Twitter handeling. Toch valt het resultaat me tegen.

Want hoeveel mensen doen er nou aan mee?

Dan is het een hele interessante vraag hoeveel mensen er nou daadwerkelijk aan de actie deelnemen. Immers, hoe meer reacties in de vorm van deelname aan de actie, hoe groter het verdiende bereik van de campagne. De data heb ik achterhaald middels Coosto. Voor de liefhebber, de volgende zoekquery: (#luiaard http*) -author:wijzijnupc -“RT @wijzijnupc”. Op die manier worden alle berichten gevonden met #luiaard en een link, waarbij berichten van UPC zelf en retweets op berichten van het account worden weggelaten.
Het resultaat is een kleine 247 berichten.
Coosto - Zoekopdracht - Activiteit & Sentiment-21

Coosto data over aantal berichten, klik voor groot.

En dan weer terug naar de titel, de call to action ratio van een commercial naar social. Dat is natuurlijk lastig te benoemen (geen inzicht in aantal vertoonde commercials met bijbehorende kijkcijfers). Toch valt het aantal van 247 deelnemers in de afgelopen 7 dagen me een beetje tegen. Je zou verwachten dat uit de miljoenen kijkers van de commercial er meer mensen mee zouden doen aan de actie.
Interessante materie. Denk niet dat een ander mechanisme (misschien laagdrempeliger, deze contest vergt een creatief proces een een uploadhandeling) een drastisch hoger aantal deelnemers zou opleveren. In ieder geval kudo’s voor ’t bureau van UPC om de gok te nemen.


Reacties

Eén reactie op “De CTA rate van een commercial naar social”

  1. […] effect boeit mij enorm. Vorig jaar schreef ik over het effect van de UPC Luiaard campagne, waarbij in de tag-on een call to action voor het plaatsen van een foto op Twitter centraal stond. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *