Burger sessies: Op zoek naar mijn persoonlijke believe

burgersessies
“Ik weet precies wat ik wil. Ik weet précies wat ik wil. Ik weet precies wat ik wil!” Als je het maar vaak genoeg tegen jezelf zegt, ga je het nog geloven ook. Maar in feite weet ik helemaal niet wat ik precies wil. En daarom start ik met Burger Sessies.
Een korte uitleg. Vijf jaar geleden begon ik het werkende leven vol vuur. Social ging het worden. Als eerste student die afstudeerde in richting social media móest ik die claim wel waarmaken. Iets dat met aanzienlijk succes en superveel plezier lukte binnen de projecten van ‘mijn’ Tribewise.
Maar de tijden veranderen. In communicatiemarkt is de niche van de expertise social eerder gemeengoed binnen de strategische- en creatieve projecten (die ik ook onder de vlag van Rhinofly uitvoer) dan dat het een fullfocus kennisdomein is waar ik me nóg dieper op vast wil bijten.
Ik ben m’n believe kwijt.
Om die reden ben ik begonnen met een reeks van vijf zoveel mogelijk etentjes waarin ik mijn persoonlijke helden het vuur aan de schenen leg om erachter te komen waar ze energie van krijgen, hoe ze de markt zien bewegen en waar de grootste potentie ligt. De wijsheid uit deze gesprekken neem ik mee in de vorming van mijn nieuwe believe.

Waarom uitleg in een blogpost

De makkelijkste gesprekken heb ik al gehad of gepland. Rhinofly oprichter en persoonlijke held Ronald van Schaik heb ik al gesproken in dit kader. Evenals Krijn Smits, oprichter Picklefactory en leidinggevende van buddy Sytse. Ook at ik eerder al met Frank Meeuwsen. Deze week eet ik met Wilbert Leering, creative director bij Being There. Maar dan ben ik door m’n lijstje van eerste en tweede cirkel mensen heen. En dat terwijl de parels van gesprekken óók met mensen buiten die lijn kunnen ontstaan. Update: Ondertussen ook gegeten met Martin Kloos (de slimste social strateeg van Nederland, werkt bij Social Embassy), Astrid Groenewegen (mede-jurylid SpinAwards en CEO Sue Amsterdam), Rogier Vijverberg (eindbaas Superheroes), Maarten Boer (Buutvrij) en Pol Hoenderboom (DDB & Tribal).
Om die reden moet ik een plek hebben waar ik voor meer uitleg naar kan verwijzen: dat is deze blogpost. Ik heb een aantal mooie namen op m’n wishlist staan. Mijn bevindingen deel ik in ieder geval op dit blog na alle gesprekken. Hou het in de gaten, ik verwacht mooie inzichten.
En de naam burger sessies? Een burger eten is een mooie metafoor voor een amicaal gesprek dat 20 minuten kan duren maar ook 2 uur. Dat laat ik aan m’n gesprekspartner over.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *