In de Elsevier in interview 'De Mens Achter' over Social Marketing Code

Naar aanleiding van toevoeging van de Social Marketing Code als bijzondere code in de Nederlandse Reclame Code, werd ik door Peter Teffer geïnterviewd voor de Elsevier voor de rubriek ‘De mens achter’. Het artikel lees je hieronder.

De tekst uit het artikel

Elsevier Wat gaan consumenten merken van de nieuwe regels die sinds 1 januari gelden voor reclame op sociale media?
Matthijs Roumen: ‘Op sociale media kan reclame makkelijk als particuliere mening worden verpakt. De nieuwe regels adviseren adverteerders om de relatie tussen de adverteerder en iemand die een reclameboodschap verspreid, te duiden. Communicatie op sociale media zal eerlijker worden.’
Elsevier Warom is die Reclamecode Social Media nodig?
Roumen: ‘De Reclamecode Social Media moet voorkomen dat er op sociale media een landschap zonder regels ontstaat, zoals bij de opkomt van e-mail. Er kwam pas wetgeving over reclame in e-mails nadat iedereen veel last kreeg van spam.’
Elsevier Als ik een product van een vriend of familielid aanprijs, ben ik dan verplicht om die relatie te melden?
Roumen: Dat zou wel netjes zijn. Maar als je producten van vrienden of familieleden aanprijst zonder die relatie te openbaren, is de kans bijzonder klein dat er een klacht over wordt ingediend.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *