@Telegraafactie brengt nieuw dieptepunt in 'inhaak'communicatie

Er zijn momenten dat ik puur kan genieten van merken die extreem slim om gaan met sociaal gedrag en slim inhaken op wat er op het web gebeurt. Én er zijn merken die er weinig van snappen en waar ik me enorm aan kan ergeren aan gedrag van merken. De schaarse momenten dat dit gebeurd, is wanneer ik het vermoeden heb dat merken weinig waarde toevoegen en enkel mensen irriteren. En dat is kwalijk. Ik ben namelijk bang dat het moment dat je iets leuks wil delen maar ergens de verwachting hebt dat een merk op een lelijke manier zal inhaken, het je kan remmen in het plaatsen van content. En lelijk haken merken nog al eens in.
Zo ook de communicatie van @telegraafactie.
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prachtig dat een merk dialoogmarketing aangaat om actief aan te sturen op verkoop. Telegraaf staat bij mij ook nog eens hoog in aanzien, mede door de (cijfermatig onderbouwde) geniale omgang met Facebook.
Onderstaand voorbeeld is m.i. het tegenovergestelde van doordachte communicatie:
699Twitter___TelegraafActie___LeoVerdonck_Dat_wil_toch____

Maar, werkt het ook?

Afgezien van het feit dat het irritatie opwekt (en niet alleen in bovenstaand voorbeeld), was ik vooral ook benieuwd of het ergens wel effectief is. Gelukkig communiceert het account met open bit.ly statistieken. De vier URL’s die worden gebruikt worden volgens bit.ly statistieken amper geklikt.
Bitly__The_power_of_the_link_

Natuurlijk zijn mensen geneigd om te klikken op een link in een @reply’tje. Gezien de uitblijvende reacties op het aanbod (‘Goh Telegraaf, daar zat ik net op te wachten, bedankt!’), is mijn vermoeden dat Telegraaf hier weinig abbo’s mee slijt.

*gniffel* Account suspended

Twitter is zich ermee gaan bemoeien. Het account is inmiddels suspended. De grap is: Een nieuw account is inmiddels opgestaan – @LeesTelegraaf. Benieuwd hoe lang die blijft bestaan.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *