Wat ik heb geleerd van het colorizen van een foto

Mijn opa is een held. Hij vocht op jonge leeftijd in het leger en was altijd goed voor zijn medemens. Onlangs vond familie een set aan oude foto’s van mijn opa uit diensttijd. Waaronder onderstaande parel waarbij ik het niet kon laten om de foto te colorizen. Het proces en een paar learnings vind je hieronder.

Het basisbestand

De start is onderstaande beeld. Een dienstportret van opa met een leeftijd van tussen 20 en 24 jaar.
opa_zw

Hoe ik het heb aangepakt

De foto heb ik laag voor laag opgeknipt, gebaseerd op kleur. Op die manier is per layer de kleur aan te geven.
opa_gifframedrop

Wat ik ervan heb geleerd

Er is niets moeilijker dan huid

Huid huid huid. Bij het colorizen was de huid toch wel het moeilijkst, want die moet kloppen. Niet te geel, niet te bruin, niet te oranje. Vooral in het gezicht belangrijk. Een mooie puzzel πŸ™‚

Garbage in is garbage out

Dit was frustrerend. Soms wil je details zo lekker mogelijk hebben, maar is de bron niet goed genoeg. De rifle in de foto wilde ik graag zo scherp mogelijk. Iets scherper maken is gelukt, maar Γ©cht scherp niet.

Beauty is in the details

Ik heb m’n best gedaan om de resultaten goed terug te laten komen. Waar ik achter kwam was dat de details zoals oogkleur en bijvoorbeeld de kleur van een ritssluiting het helemaal afmaken.

En… Het resultaat!

Ik ben er eigenlijk best wel trots op πŸ™‚ Resultaat hieronder, klik voor groot!
opa_soldaat colorizev5
De kleuren zijn nu op sommige plekken nog wat flets. Mocht je tips hebben voor verbetering, graag! πŸ™‚


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *