Het (media)kruimeltijdperk

Tijdens het 24Festival stond bij de Adformatie discussie het onderwerp ‘Oud’ reclamedenken versus ‘Nieuw’ reclamedenken centraal. Wat me opviel was de consensus over een belangrijke stelling.
Vrijwel de hele zaal was het eens met het feit dat de drager van de boodschap in de toekomst ook kwalitatieve content zal blijven (zoals dat nu bijvoorbeeld bij TVC’s sterk het geval is), maar dat de drager van het medium zal gaan verschillen. De media zal nog meer versplinteren en het is aan de reclamemakers van de toekomst om die sterke boodschap op de juiste manier bij de consument te brengen. Het kruimeltijdperk.
Ik moest daar sterk aan denken toen ik onderstaande Facebook update voorbij zag komen:
einde-abbo
Ik geloof niet dat-ie de enige is. Sterker nog, in de comments kwam naar voren dat véél mensen al zonder TV abbo leven. Voor de vele adverteerders die nog leunen op een bereiksmedium als TV (gemiddelde kijktijd: 3 uur en 15 minuten per dag(!)) zal het in de toekomst nog een pittige strijd gaan worden.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *