Oculus Rift: De vijf applicaties die je móet hebben gezien

De Oculus Rift is geweldig. Maar op dit moment (DK2) is het apparaat nog behoorlijk in ontwikkeling. En dat voel je: De Rift is nog niet plug & play, er is een wildgroei aan applicaties in verschillende richtingen en niet alle platformen (PC, Mac gecombineerd met DK1 en DK2) worden door alle applicaties ondersteund.
Daarom zet ik hier vijf applicaties op een rij die prima draaien op een MacBook Pro (2GHz, Intel Iris Pro grafische kaart) en die je gezien móet hebben voor de ideale Rift ervaring.

1. Vrij rondlopen in Unity Demo

1374192331894673y4iy66r_1381343399265
Deze virtuele wereld bestaat uit een huisje op een klif en is vrij rond te lopen zonder ingewikkelde handelingen. Prima eerste ervaring om kennis te maken met de Oculus Rift. De vrijheid van het ‘los’ rondlopen is waanzinnig. Zeker eentje om niet over te slaan.
Zit standaard in de SDK van de Oculus Rift.

2. Misselijk van boosterattractie Cyber Space


Zoals je maag zich voelt in de booster in de kermis, zo ervaar je CyberSpace ook. Het enige dat ontbreekt zijn de G krachten in beweging, verder is het gevoel nagenoeg gelijk. Waanzinnig.
Download link: CyberSpace DK2 Mac

3. Vallen en opstaan met AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaCULUS!!!


AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaCULUS!!! (ja, zo heet ’t echt), combineert een vrije val met een stukje gaming. Geinig, vermakelijk en gemakkelijk spel.
Download Link: AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaCULUS!!!

4. Oldskool Indiana Jones moves in Mining Mike


Uit de categorie: simpel vermaak. Iedereen kent spellen als Subway Surfer en Temple Run. Dit spel geeft je een soortgelijke feel, maar dan moet volledige visuele toegang tot de omgeving.
Download link: Mining Mike

5. Horror experience 11:57

https://www.youtube.com/watch?v=bK3qtF6Lcqk
Ja! Op een soortgelijke ervaring zat ik al een tijd te wachten. De Nederlandse short die zich afspeelt op een brancard is ontwikkeld voor de DK1 en werkt dus niet op Dk2. Deze korte film, ook van Nederlandse bodem, werkt prima op DK2 en geeft meteen het volledige gevoel wat er in de toekomst met film en de Rift allemaal kant. Waanzinnige ervaring.
Download link: 11:57

Bonus: Volo Airsport


Als je iets meer grafische kracht hebben dan een geïntegreerde videokaart, prober dan zeker Volo Airsport. Waanzinnige game van Nederlandse bodem met niet alleen extreem hoge funfactor, maar ook lekkere Rift ervaring. Let op: Werkt niet op een MacBook Pro met Intel Iris Pro grafische kaart. Op een MacBook Pro met een losse grafische kaart werkt het prima.
Tips voor ander games / applicaties die goed werken op DK2 en een Mac? Drop het in de comments!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *