Een vergelijking tussen Greenwheels en Snappcar

Anderhalf jaar geleden schreef ik een post Access is het nieuwe ownership. De gedachte: Als je een auto wil rijden, hoef je niet persé een auto te hebben. Mijn keuze viel destijds op Greenwheels. Al snel was mijn vreugde voor Greenwheels verdwenen. Het rijplezier werd verpest door de hoge kosten. In Snappcar vond ik afgelopen weekend een goede vervanger.

Kost dat nou?

Afgelopen weekend had ik een auto nodig voor grofweg 250 kilometer, verdeeld over twee dagen. Op zaterdag van Utrecht naar Arnhem en weer terug, op zondag van Utrecht naar Haarlem en terug.

Snappcar

Onderstaand overzicht geeft mijn kosten weer van Snappcar:
[table id=snappcar column_widths=”500px|200px” /]

Greenwheels

Eenzelfde rit met Greenwheels zou me het volgende kosten:
[table id=greenwheels column_widths=”500px|200px” /]
Hierbij ga ik uit van de tarieven die gelden voor het Unlimited pakket en neem ik de maandelijkse kosten van 15 euro per maand niet mee in de berekening. Kosten voor energie en benzine zijn gebaseerd op eerdere facturen van Greenwheels.

Maar wat is makkelijker?

Dat Snappcar in bovenstaand voorbeeld stukken goedkoper is, mag duidelijk zijn. Al kan je met korte ritten van een paar uur wel mogelijk goedkoper uitkomen met Greenwheels. Daarnaast heeft Greenwheels toch net iets meer gemak: De auto’s staan op kortere afstand (voor mij in ieder geval) en binnen 5 minuten ben je weg. Geen contracten tekenen met de eigenaren en geen afhankelijkheid in tijd als het gaat om terugbrengen van de auto.
Tóch stap ik niet terug naar Greenwheels. Liever iets meer moeite en minder flexibiliteit, dan de hoge kosten. Go Snappcar!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *