Waarom NRCQ een eindbaas op Whatsapp is

Sinds een tijdje volg ik NRCQ op Whatsapp. En dat is verfrissender dan ik had verwacht. In deze post zet ik een paar berichten op een rij om te duiden waarom NRCQ het goed aanpakt.

Waarom een nieuwssite volgen via Whatsapp?

Ik ben allergisch voor communicatievervuiling en was dus behoorlijk sceptisch. Gaat deze dienst me meer brengen dan af en toe naar de site surfen? Maar één manier om daar achter te komen, en dat is aanmelden:
NRCQ_aangemeld
Update: Onlangs is NRCQ overgestapt naar een ander nummer. Het nieuwe nummer is nu 0613075505. Het bovengenoemde nummer is niet meer juist. Zie ook de WhatsApp pagina op NRCQ.nl.

Waarom werkt het goed?

Met maximaal drie berichten per dag is het volume in berichten prima. Daarnaast weet NRCQ de berichten goed in te steken door rekening te houden met 1) relevantie in tijd, 2) slimme gebruik van media opties en 3) een slimme tone of voice.

Relevantie in tijd

Door op slimme tijden de berichten te communiceren, krijgt het nieuws opeens meer relevantie. Hiermee kan NRCQ slim beïnvloeden wanneer ik het nieuws bekijk. Whatsapp is bij mij namelijk nog een van de enige apps die push notificaties aan heeft staan.
NRCQ_ontbeten

In de ochtend vraagt NRCQ mij of ik al heb ontbeten…

NRCQ_tijd

… voor vetrek nog een korte update over files…

NRCQ_boodschappen

… en in de avond spreekt NRCQ me aan of ik al boodschappen heb gedaan.

Slim gebruik van media opties

Het medium moet je gebruiken zoals je eindgebruiker het ook gebruikt. Dat betekent niet alleen updates in tekst, maar ook in audio en in beeld. En dat hebben ze slim begrepen.
NRCQ_audio

Een update met een audio bestand met de theme van Hornbach.

NRCQ_foto

En een update van met een titel in de foto, link naar het artikel.

Tone of voice

Ook de tone of voice is lekker. Niet vanuit ‘nieuws’ gecommuniceerd, maar eerder of het een bericht is dat je van een vriend krijgt. Slim, want goed passend binnen het medium.
NRCQ_toneofvoice

Prima insteek van copy.

Ik denk dat ik het nog wel een tijdje blijf volgen. Het is nu vooral leuk omdat het nieuw is. Ben ook benieuwd hoe ik het kanaal zie op het moment dat meer merken of uitgevers zich op deze manier gaan positioneren. Tot die tijd duimen omhoog voor NRCQ 🙂


Reacties

6 reacties op “Waarom NRCQ een eindbaas op Whatsapp is”

 1. jasmijn avatar
  jasmijn

  bestaat het nog. ik probeer het nummer een whatsapp te sturen maar krijg een bericht dat de gebruiker geen whatsapp heeft…

  1. Matthijs avatar
   Matthijs

   Onlangs is NRCQ geswitcht van nummer. Het juiste nummer is nu 0613075505. Zal het in het bericht ook even aanpassen.

 2. jasmijn avatar
  jasmijn

  dank voor je reply. bizar… maar heb het nummer in mn telefoon opgeslagen de vorige gewist..krijg nog steeds een bericht dat deze gebruiker geen whatsapp heeft… ??

  1. Matthijs avatar
   Matthijs

   Hoi Jasmijn, ik krijg wel gewoon berichten vanaf het nieuwe nummer. Raar dat het bij jou niet werkt.

 3. jasmijn avatar
  jasmijn

  dank voor je reply. bizar… maar heb het nummer in mn telefoon opgeslagen de vorige gewist..krijg nog steeds een bericht dat deze gebruiker geen whatsapp heeft… ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *