In het Emerce Campagnepanel over de KPN Lekker Gaan campagne

emerce
Door Emerce werd ik gevraagd om feedback te geven op de campagne Lekker Gaan van KPN. Onderstaand is mijn uitgeschreven feedback als input voor het blad.

Een mobile first aanpak past goed bij de doelgroep. Ook de vorm sluit goed aan bij wat jongeren willen zien: een vloeiende user experience in een strakke stijl. Het gebruiksmoment ‘onderweg’ klopt als een bus – één blik in het OV en je ziet enkel nog verlichte voorhoofdjes, gericht op een mobiel telefoon. Slimme zet om te gaan voor bestaande content.
Ook al kies je keer op keer voor dezelfde curator, je krijgt niet snel een video twee keer te zien. Daardoor heeft het de potentie om relevantie te bieden voor een langere periode en voelt het niet als een one-off. Jammer genoeg spreekt de insight “Jongeren nuttigen veel streaming video’s, vaak op suggestie van bekenden uit de directe omgeving.” de functionaliteiten tegen. Nergens heb ik een video op individueel niveau kunnen delen, dat lijkt me een gemiste kans. Zo wordt het kijken van de video’s alsnog een eenzame aangelegenheid.
Cijfer: 8

Emerce Juni 2015 campagnepanel – KPN Lekkergaan case from Matthijs Roumen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *