Yo sportscholen, kies eens voor creatievere communicatie dan prijsvoordeel

sportscholen
Op de fiets naar m’n werk. Binnen 100 meter, drie verschillende sportscholen die éxact hetzelfde communiceren — kom nu sporten en krijg korting.

Hoera! We zijn jarig! Een maand korting!

Sport nu een maand gratis!

Nu inschrijven is tot 1 november gratis sporten!

Er zal ongetwijfeld uitgebreid onderzoek zijn gedaan naar motivaties van mensen om te gaan sporten. Hoog op het lijstje: korting op de korte termijn gaat je couch patato over de streep trekken om zich aan te melden om te gaan sporten. Het probleem is wel dat álle sportscholen er op gaan communiceren.
En waar ga je als consument op kiezen? Stel dat je niet de goedkoopste kán zijn (de prijzen van sportscholen gaan van €15,- /maand tot €75,- / maand), zijn naar mijn idee (N=1) de volgende aspecten belangrijk aan een sportschool:

  1. Locatie: Niemand gaat 45+ min reizen voor de sportschool.
  2. Aanbod: Natuurlijk wil je zo divers mogelijk kunnen trainen.
  3. Kennis: En daar wil je natuurlijk zo goed mogelijk in worden begeleid.

Wat me opvalt is dat met name op de laatste pijler, kennis, er een heel nieuw type sportschool ontstaat. Personal Body Plan bouwt nu zijn eigen gym en Rockstar Lifestyle bouwt nu haar eigen instituut, beide initiatieven met kennis als belangrijkste pijler om succes te behalen.
Dus sportscholen. Kies alsjeblieft een uniekere positionering. Heb je de meeste locaties en ben je altijd dichtbij? Ben je toch stiekem de allergoedkoopste? Heb je de meeste groepslessen? Ligt je focus op kennisoverdracht over voeding? Krijg je absurde korting als je 5x per week sport? Of zijn je instructeurs / instructrices allemaal ex-modellen? Met alleen prijsvoordeel ga je mensen niet voor je sportschool laten kiezen (tenzij je de aller aller goedkoopste bent). Ontwikkel je formule door naar unieke eigenschappen en stel dát centraal in je communicatie.
Update: en ja hoor. Ook Basic Fit en Betaalbaarsporten doen in precies dezelfde periode mee in Utrecht.
basic-fit
betaalbaarsporten


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *