Waarom Lidl goede meters maakt met de stap voor stap campagne (maar faalt in realiteit)

Vanaf deze week heeft Lidl een goede actie: koop het Sonja Bakker boek a €9,95 en krijg een gratis stappenteller. Voor dat geld natuurlijk een turbo-basic ding, de Crivit Sports Z31192, maar de gedachten is goed.
Vooral de doorvertaling klopt lekker: bij een flink aantal stappen krijg je korting!
Helaas is dat ook meteen waar het mis gaat.

Onrealistisch in stappen én korting

Ik ben reuze benieuwd of de marketingafdeling van Lidl óóit een keer zelf met een activitytracker heeft gelopen. Een aantal van 70.000 stappen per week is behoorlijk fors. En een aantal van 100.000 stappen is praktisch onrealistisch. Ter referentie: ik ben behoorlijk actief en tik de 10.000 stappen per dag niet meer dan 3x per week aan. Zelfs niet met 3x per week anderhalf uur actief sporten.
Het aantal stappen is een erg onrealistische doelstelling.
Sonja_Bakker_-_Lidl_Nederland
Dan de korting. Lukt het je dan tóch om 70.000 stappen te zetten, dan krijg je een monsterlijke korting van 70 cent op een pak muesli. Ho-ly shit. Heb je de 100.000 stappen gehaald, dan mag je rekenen op 30 cent korting op een brood.
De korting is niet in balans met de prestatie die Lidl verwacht.
Natuurlijk snap ik dat het een fraudegevoelige constructie is (die meters zijn makkelijk te foppen). Toch had Lidl wat mij betreft wel wat meer boter bij de vis mogen doen. Wel hulde voor de manier waarop de korting wordt verrekenend (het scannen van de barcode op de telefoon). Daarmee wel een goed geïntegreerd ding.

Update: Zelf stappen invoeren?

Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en heb de stappenteller gehaald bij de Lidl. Ik was vooral reuze benieuwd hoe een stappenteller van een tientje kan verbinden met je telefoon en hoe de unieke code (die je nodig hebt op de app te activeren) werkt.
Wat blijkt: je mag gewoon lekker zelf je stappen invoeren:
lidl2
Logisch dat Lidl zo weinig korting geeft 🙂


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *