De juist-nu index

Ik kan soms wel een beetje gniffelen over copy-paste communicatie. Want in tijden van COVID-19 is er nogal sprake van creatieve armoede.

Logisch wel. Merken moeten snel inspringen. En dan kan het nog wel eens gebeuren dat de boodschap ondergeschikt is aan timing.

Op de Amerikaanse markt is onderstaande video daar een prachtig voorbeeld van:

In Nederland is het niet heel anders. Maar gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel.

De juist-nu index

Om te voorspellen wanneer we weer starten met creatieve communicatie, heb ik de juist-nu index ontwikkeld. Een dataset met een analyse van alle marketingcommunicatie van alle merken over alle platformen (van tv tot radio en van out of home tot digital) een paar miljoen social media berichten over de afgelopen maanden.((Bron: Coosto social media data.))

Daarin valt het volgende op. Pré-Corona is er een steady stroom van 120 berichten in social kanalen met “Juist nu” in de copy.

Komt de piek! Op 17 maart((17 maart was de dag van o.a. het klappen voor de zorg.)) om precies te zijn. Met maar liefst 2.168 berichten.

Gaat het dan nog goedkomen? Jawel!

Want wat blijkt? Over slechts een paar weken is juist-nu communicatie waarschijnlijk weer op het niveau van pre-corona. Nu zitten we nog op ± 425 berichten per dag, maar dat daalt gelukkig met de dag.

Hou vol. Juist nu! 🤩

Headerbeeld door Glenn Carstens-Peters op Unsplash.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *