Denk als een strateeg: de nieuwsbrief die je als strategisch denker wil volgen

Ik ❤️ Revue. Het is de lekkerste nieuwsbrief-editor waar je gemakkelijk items naartoe schiet en daardoor het publishen erg makkelijk maakt.

Maar na 35 issues zat me iets dwars.

Een nieuwsbrief vol met random dingen is misschien leuk voor een paar keer, maar als er geen lijn in zit kan je net zo goed een algemene nieuwsbron volgen.

Anders gezegd: ik was nogal dom bezig met mijn eigen nieuwsbrief.

Als een klant me zou vragen hoe je het beste een nieuwsbrief groot kan maken, zou ik adviseren om het voor een specifieke groep zo aansprekend mogelijk te maken. Dan groei je binnen de categorie in plaats van een plek te willen bieden voor iedereen.

Strategie is kiezen. Want kiezen is gekozen worden.

Daarnaast moet ik het mezelf ook makkelijker maken. Als ik weet wat ik wil publiceren, is het makkelijker om te bepalen wat goed is. Met meer focus is er meer energie.

De naam: Denk als een strateeg

En dan begint de puzzel. Ik weet dat ik het leuker vind als de nieuwsbrief meer naar strategie neigt. Ik had een paar opties op papier gezet:

Strategy Mindset

Strategenbrein

Strategisch Breinvoer

Strategen nieuwsbrief

In het hoofd van een strateeg

Denk als een strateeg

Engelstalig viel al snel af. Te meh. Strategenbrein te abstract. Strategisch Breinvoer klinkt wel lekker. Maar dat leek me niet de fijnste titel. In het hoofd van een strateeg voelde nog te algemeen. Het activerende van Denk als een strateeg stond me wel aan.

Daarnaast had het meteen een haakje in zich: de content zó schrijven dat het past binnen de nieuwsbrief.

Ik heb mezelf daarom de regel opgelegd dat élk item dat ik uitlicht, te moeten moet hebben met een andere manier van kijken naar ontwikkelingen. Ik wil mensen slimmer maken. Daarom schreef ik de volgende onderregel:

Strategische breinvoer om slimmer naar trends & ontwikkelingen te leren kijken. Voorzien van duiding die je aan het denken zet.

Daarnaast heb ik in de afgelopen 35 issues wel een soort-van eigen formule ontwikkeld.

  • De subject is altijd lekker lang, heeft emoji’s en omschrijft de content.
  • Nagenoeg élk item bevat een afbeelding. Dat maakt het lekker leesbaar.
  • Als het iets toevoegt: afbeeldingen als gif’je. Waarbij het eerste item áltijd een gifje bevat.
  • Een fijne push naar eigen gepubliceerde artikelen/podcasts.
  • Altijd met persoonlijke noot. Het blijft toch wel een persoonlijke nieuwsbrief.

Leuk toch? Ik ben er blij mee 🎉 Lees de laatste editie op Revue en schrijf je er ook gelijk in. Word ik blij van! Zondag 4 oktober 2020 gaat de eerste editie in nieuwe stijl eruit.