Yes! πŸ”₯ Na 14 maanden hard werk lanceren we Richting 🎯

Stel je voor dat je alle wijze lessen uit het bouwen van merken en producten toepast op het stellen en halen van je persoonlijke doelen. Dat is Richting.


Oh man, wat hou ik van productiviteit. Ik ben dol op lijstjes. Getting things done. En vind afvinken nog leuker. Ik hou van grote lijnen en lange termijndoelen. Ambitie hebben. Weten waar ik elke maand, week en dag naartoe werk. En met volle tevredenheid achteraf terugblikken op de weg naar afgestreepte doelen toe.

Maar. Tegelijkertijd ben ik ook best lui.

Ik kan taken voor me uit blijven schuiven. Me verstoppen achter smoesjes. Uitstelgedrag goedpraten. En mezelf wijsmaken dat ik er in het weekend Γ©cht aan ga werken.

En beide is okay.

IK heb geleerd dat de ultieme drang naar productiviteit geen geluk geeft. En dat een slimme structuur hebben en je (lange termijn) doelen stellen, afvinken of soms gewoon even in de ijskast zetten, wΓ©l fijn is fijn. DΓ‘t is de basis van Richting.

  • Doelen
  • Structuur

Richting is de strategie van je persoonlijke ontwikkeling

Het is gek dat je nooit echt hebt geleerd om je persoonlijke doelen goed op papier te zetten en te halen.

Je schrijft ongetwijfeld wel eens je voornemens op met Oud en Nieuw (feit: slechts 8% behaald die voornemens). Hoe vind je dan wΓ©l structuur?

Richting combineert kennis van het ontwikkelen van merken en producten met persoonlijke ontwikkeling. Waarbij het draait om reflecteren (waar je energie van krijgt ⚑), plannen (hoe je daar komt πŸ—“οΈ) en structureren (hoe je het volhoudt πŸŽ‰).

Bram en ik bouwen al een anderhalf jaar aan het ultieme framework om beter je eigen doelen in kaart te brengen met een onderliggende structuur om jezelf ook aan die doelen te houden. En holy shit wat zijn we daar trots op.

Waarom Richting anders is

Richting is gebouwd op de principes van het bouwen van merken en producten. We putten onze kennis uit datgene wat we succesvol in ons werk doen voor grote merken: op lange termijn bouwen aan merken en producten. Dat betekent een continu proces van leren en doorontwikkelen binnen de slimste en meest bewezen structuren. Begrijpen dat niet niet altijd helemaal gaat zoals je verwacht. En methodes om bij te sturen wanneer het niet gaat zoals je verwacht.

We zijn niet een twaalf-in-een-dozijn cursus die draait om tonnen omzet genereren in een korte tijd of een net-iets-te-zweverig coachingstraject om jezelf te ontdekken.

Richting is een nuchtere manier om doelen te formuleren en structuur te vinden om die doelen te halen. Fijne inspiratie, goede templates en wekelijkse prikkels om je verder te helpen.

πŸ€” Maar ik kan toch ook gewoon een boek lezen?

Zeker, ik raad je aan om boeken als Getting things done, Your best year ever en Grip te lezen. Stuk voor stuk beΓ―nvloeders van Richting.

Het grote nadeel van een boek is dat het niet de info doseert op een tempo waarvan wij weten dat je het goed aan kan. En dat je na het lezen van het boek weinig motivatie hebt om door te blijven gaan.

πŸ€” Maar ik kan toch ook gewoon een coachingstraject of cursus doen?

Absoluut. Zelf hebben we beide veel gehad aan trajecten met coaches om op een andere manier na te denken over werk of ontwikkeling.

Het grote nadeel van coaches, is dat het intensieve en kostbare trajecten zijn. En je effort daarna ook vervlogen is. Met Richting zetten we iets neer wat voor iedereen toegankelijk is en voor lange tijd werkt.

πŸ€” Maar ik kan toch ook gewoon een template downloaden?

Helemaal waar. We zijn erg fan van bijvoorbeeld Easlo, een jonge ondernemer met de lekkerste Notion templates.

Het grote nadeel is dat je dan een deel van de puzzel hebt: namelijk een plek om te documenteren en te schrijven. Je mist motivatie en inzicht. Wat Richting natuurlijk wel brengt.


Okay! Interesse gewekt? Verdiep je eens verder in Richting om te ontdekken of het iets voor jou is.

In de eerste maand leer je al meer dan een stapel boeken en is het dubbel en dwars waard. Beloofd.