Over Matthijs

Als strategy director krijg ik energie van de balans tussen positionering, creatie en media – hieronder lees je waarom en hoe.

Waarom

Er verandert nogal eens wat. Mediaconsumptie versplintert en een markt toetreden was nog nooit zo simpel. Dat heeft enorm veel impact op de manier waarop merken om moeten gaan met verandering. De driehoek van positionering (wat je bent als merk en voor wie), creatie (hoe je dat op een spraakmakende manier neerzet) en media (waar je je boodschap op de juiste manier naar je doelgroep brengt) was nog nooit zo belangrijk.

Hoe

Als Strategy Director bij M2Media, het beste (media)adviesbureau van Nederland, help ik merken met het snijvlak tussen strategie en creatie. Alleen in die hybride vorm is het mogelijk om het beste te navigeren in het landschap van vandaag en morgen.

En dat voor de mooiste merken zoals Duvel, Nintendo, Qmusic, Walibi, Volkskrant, Moco Museum, Monuta, DA, Schiphol, Q-Park, VGZ, BOVAG, en in het verleden voor merken als PLUS Supermarkten, Wageningen University, Audi, Securitas en REAAL.

❤️ Sideprojects

Daarnaast run ik mijn open startup Studio Roumen, een proeftuin voor concepten en ideeën om met informatieve platformen passief inkomen te generen.

💾 1.44 MB Podcast – Een twee wekelijkse podcast over tech, media en (bureau)cultuur. 🎧 1.000 luisteraars per maand.

🧩 Rubiks Kubus Oplossen – Een handleiding om in 2 minuten een Rubiks Kubus te leren oplossen. 📊 250k bezoekers/jaar.

🧠 Denk als een strateeg – Een nieuwsbrief met strategische breinvoer om slimmer naar trends & ontwikkelingen te leren kijken.

🔉 Het Reclameblok – Een podcast als ode aan creativiteit in radioreclame.

♟️ Strategen.club – Een invite-only hangout voor de leukste Nederlandse bureaustrategen.

💼 Alle Handbagage Afmetingen – Een SEO experiment in behalen van maximaal traffic. 🤑 Verkocht in 2020. 📊 650k bezoekers/jaar.

❤️ Jureren

Jureren is een feestje! Door de jaren heen heb ik een kleine 750+ cases mogen rangschikken om het beste werk te bekronen.

2019, AMMA MWG, Categorie Beste Mediastrategie
2018, AMMA MWG, Categorie Young Talent
2017, AMMA MWG, Categorie Young Talent
2016, SpinAwards, Categorie Young Talent
2015, SpinAwards, Categorie Young Talent
2015, SpinAwards, Categorie Digital Business Idea
2015, SpinAwards, Coach SHAKE Young Talent Festival
2014, SpinAwards, Categorie Social Media
2009, CSN Awards, Jurylid Social Awards

Maar ook trots op